29 de gener de 2014

El Centre Cívic Sant Jordi- Ribera Baixa vol fer del circ una de les seves línies prioritàries de treball. Tot i que el circ ha estat present en diferents espectacles o animacions, és ara quan l’equipament, especialitzat en arts escèniques, es deixa seduir plenament pel circ, incorporant-lo en la mesura del possible en les activitats i projectes del centre.

circ_cc_sant_jordi_ribera_baixa_TASCA_projectes_culturaA nivell de formació, als dos tallers de circ per a infants, en funcionament des de l’octubre passat, s’hi afegeix ara un taller per a adults. El Negro y el Flaco, companyia amb una llarga trajectòria que compta amb una escola de circ a Santa Coloma, dirigeix aquests espais de formació, on els alumnes treballen  la coordinació amb els malabars, l’equilibri amb el monocicle i la bola gegant, la força amb el trapezi, i la interpretació, amb exercicis d’expressió.

En paral·lel a la formació, el Centre Cívic ha possibilitat que diferents grups i esplais del barri s’apropin al circ, programant tasts de circ a mida. Ja han aprofitat l’oportunitat els nens de Saó, del Centre Obert Sant Cosme o de l’Esplai El Globus i altres grups de la ciutat ja tenen data per venir a fer el tast de circ.

I per al públic en general, una vegada al mes s’obre un espai de circ de lliure accés que permet provar l’habilitat amb els malabars o amb el trapezi. L’espai està orientat a majors de 13 anys que vulguin provar què és això del circ, una proposta que a la llarga pretén ser un punt de trobada i entrenament de joves interessats en les tècniques circenses.

Projecte de ciutat

El projecte de circ del Centre Cívic s’emmarca en un projecte més ampli del Departament de Cultura de l’Ajuntament del Prat. La Cirquera, espai d’exhibició de circ per Festa Major, ja s’ha guanyat el cor dels pratencs de totes les edats. Ara, la voluntat del consistori és que diferents circs de carpa s’instal·lin o, si més no facin parada, al Prat. De moment ja està confirmada la visita del Circ Raluy per a febrer del 2014.