25 de setembre de 2014

En motiu del 25è aniversari de TASCA, aquest setembre ens hem aturat per mirar enrere. Hem volgut recordar quan i com va néixer l’aventura TASCA. Per a uns era l’inici d’un projecte i, per a d’altres, un viatge. En qualsevol cas, ens hi hem afegit moltes persones i hi seguim avançant.

Hem demanat a algunes veus que han estat clau en aquesta trajectòria, que ens ajudin a traçar els primers 25 anys de la història de TASCA:

Com neix TASCA?
Ricard Martínez. Soci fundador i Director de TASCA fins a l’any 2003.

 

RicardMartinezTASCA neix de la mà de l’animació sociocultural, quan els casals de joves i centres cívics agafen forma i sorgeixen escoles de formació, potser no reglades, però que ofereixen continguts al nivell de diplomatura en animació sociocultural.

En aquest moment, tres persones que estàvem vinculades i formades en aquest sector, vam decidir que havíem de crear un producte que anés més enllà de l’estricta activitat pública, i que entrés a treballar, conjuntament, amb l’empresa privada com a agent educatiu i agent social.

Per tant, com que quan tens 25 anys, és l’època de fer bogeries, nosaltres en vàrem fer una de grossa: crear una empresa. Amb assessorament, però sense tenir formació com a empresaris, ni en activitat econòmica ni en res per l’estil (nosaltres érem educadors i hem mantingut aquesta actitud i filosofia), vam crear una empresa, que vol dir, una marca amb un contingut, uns valors i una manera de fer que perdurés en el temps i que generés un producte de qualitat. Aspiràvem a que nosaltres mateixos poguéssim viure d’això, cosa difícil en aquella època. I que funcionés també en el marc de l’empresa privada. En aquell moment això era una novetat. Vam arriscar-nos per a crear una empresa privada que treballés amb els mateixos valors que l’animació sociocultural ens donava en aquell moment.

Com es consolida el projecte de TASCA?
Núria Homs. Directora de TASCA des de l’any 2003 fins a l’any 2008.

 

NuriaHomsPer a mi hi ha dos elements essencials que faciliten la consolidació del projecte TASCA: l’aposta per la qualitat en la gestió dels projectes i serveis, i el ferm convenciment que el recurs humà, o sigui, els professionals de les diferents disciplines, són la clau per a poder desenvolupar aquesta gestió en qualitat. Creure en les coses ben fetes i en el potencial de les persones ha permès generar una empresa compromesa amb l’entorn, eficient i transparent en la gestió, i amb un equip de professionals cohesionat amb un notable sentiment de pertinença envers l’organització i la seva essència.

I que per molts anys! I jo, estic encantada d’haver format part d’aquesta gran empresa durant tota aquesta colla d’anys.

Què destaques de la teva trajectòria a TASCA?
Domènec Grané. Treballador més antic de TASCA.

 

DomeGraneAmb 18 anyets, el meu primer contracte! Amb TASCA! La primera feina que vaig fer va ser a la Festa dels 10 anys de l’empresa l’any 1999… sóc tasqueru des del segle passat!!!

He crescut professionalment (i personalment) amb TASCA, començant per disfressar-me del Capità RACC, passant per monitor a les festes del Club Super3, monitor de menjador, inflador de globus professional, “Chico Puleva” a les pistes d’esquí , educador del Vaixell, informador i coordinador del PIJ Sant Martí… El futur? Espero jubilar-me a TASCA! ;-) Per molts anys TASCA!

 

Perquè has volgut formar part de TASCA?
Núria Roqué. Treballadora més recent a TASCA.

 

NuriaRoqueEm demaneu el perquè he pujat al tren de Tasca ja que sóc la treballadora més recent de l’equip, i us vull dir que estic molt contenta d’haver començat a treballar amb i en aquest equip, format majoritàriament per dones, que té tanta empenta i motivació, un equip unit que es creu i viu la feina que fa. Penso que la tasca social que fem és molt gratificant, interessant i fins i tot important. És per això que espero fer un viatge ben llarg amb totes vosaltres en el mateix tren.

 
 

Quin és el secret de l’èxit de TASCA?

Núria Tort. Directora de TASCA des de l’any 2008.

 

NuriaTortTASCA, en els darrers 25 anys, ha desenvolupat programes educatius, culturals i socials arreu de Catalunya i Illes Balears i gestiona diferents equipaments públics. Comptem amb un equip de treball sòlid distribuït en el territori.

Quin és el secret de TASCA? Cultura i educació s’alimenten l’una a l’altra. Per això, l’equip de professionals que estem compromesos amb TASCA comptem amb coneixement i sensibilitat per l’àmbit sociocultural (on es fonamenta la raó de ser de l’empresa) i sumem la nostra experiència per a millorar la qualitat de vida de les persones a través dels projectes que gestionem. Els projectes educatius ens apropen al consum cultural i la gestió cultural obre les portes a la creació i a la participació.

Cap on va TASCA?

Albert Codinas. Gerent de TASCA des de l’any 2001.

 

CodinasDes de TASCA mirem al futur. Evolucionem, adaptem, i intentem que el món integri paràmetres socials i culturals bàsics per al respecte, la multiculturalitat, la consciència social i l’educació. I, això, es desenvolupa gràcies a l’actual capacitat i qualitat dels serveis que gestionem. Comptem amb equips de treball conscients, autònoms i amb gran fortalesa d’anàlisi del dia a dia per tal d’encarar noves propostes i transformacions.

D’altra banda, hem consolidat un eix transversal obert a l’empresa privada i li aporta un món en el que fins ara, estàvem distanciats, però actualment estan integrant elements i valors que també els enforteixen. També aprofundim una sèrie de paràmetres que possibilitaran apropar consciència ciutadana i valors socials a un espai fins ara tancat. Obrim un nou espai transversal amb la plataforma iddiX, Identitat Digital a la Xarxa, que ofereix multiserveis a l’entorn de les Xarxes Socials i que provocarà un impuls global als serveis, amb beneficis per als usuaris i per als clients, entenent que aportem elements que la ciutadania valora amb més transcendència per al dia a dia.

Per últim, engeguem el projecte Benefici amb Causa. És un paràmetre que provocarà un apropament importantíssim de persones i empreses a la societat dels valors educatius i de consciència social.