19 de juny de 2014.

El passat dimecres 18 de juny es va fer la presentació del Mapa ‘Barcelona + Sostenible’, una eina interactiva i de creació col·lectiva que georeferencia i dóna a conèixer les iniciatives, recursos i experiències que la ciutat ofereix en matèria de medi ambient. El mapa, que forma part del projecte internacional Open Green Map, ja compta amb més de 6.400 punts, organitzats a partir de prop de 100 categories.

La Casa Orlandai va quedar petita per acollir un esdeveniment que va posar en valor aquesta nova plataforma que proporciona informació pràctica sobre botigues, allotjaments, equipaments, infraestructures, itineraris i altres punts d’interès, seleccionats a partir de processos de participació ciutadana i que compleixen els principis bàsics del mapa: sostenibilitat, coresponsabilitat, equitat, inclusió, innovació, transparència i proximitat.

En l’acte de presentació hi van participar representants dels diferents agents implicats en un procés que s’autodefineix com a compartit, participatiu i comunitari. En aquest sentit, Irma Ventayol, tècnica d’Hàbitat Urbà, i Oriol Giménez, membre de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, van presentar el mapa, així com l’aplicació per a dispositius mòbils que veurà la llum després de l’estiu. Per la seva banda, Cristina Junyent (Ciència en Societat) va explicar l’experiència veïnal viscuda en el marc del Mapa Verd de Sarrià, Marta Vilar (Agenda 21 Escolar) va exposar les potencialitats educatives que la plataforma ofereix a les escoles i Raquel Núñez (Barnamil) i Jennifer Coronado (Espai Ambiental) van parlar del mapatge de les iniciatives de consum responsable als barris de la ciutat. El Regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers va ser l’encarregat de cloure l’esdeveniment, destacant la sinergia i el consens com a elements clau del Mapa Barcelona + Sostenible.

TASCA Projectes també va ser-hi present, en tant que encarregada de la gestió de la secretaria tècnica externa de la plataforma.

L’Ajuntament de Barcelona ha editat un vídeo que mostra, de manera resumida, l’acte de presentació del mapa:

One Comment