24 de març de 2014.

El programa educatiu ‘Viu la recerca amb la Laura i en Joan’ segueix creixent i apropant les vocacions científiques a les escoles del país. La Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya n’ha publicat un nou conte, ‘La Laura i en Joan persegueixen les cèl·lules malignes’, el 20è de la col·lecció. En aquest nou volum l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona necessita l’ajuda de la Laura i en Joan per investigar sobre la malaltia del càncer a partir de les mosques de la fruita, amb l’objectiu de saber com s’estenen les cèl·lules malignes a altres parts del cos.

novetats_laura_joan_sur_tasca_projectes_cultura

A banda, la Secretaria ha renovat la pàgina web del programa i ha incorporat activitats interactives en cadascun dels 20 títols de la col·lecció, relacionades amb 20 disciplines científiques diferents.

Dins d’aquesta mateixa iniciativa, entre el 13 i el 21 de març, TASCA ha dut a terme una dotzena d’activitats educatives presencials en escoles de primària arreu del territori. Prop de 350 infants han experimentat i treballat disciplines científiques tan diverses com la lingüística aplicada, la nanotecnologia, l’arqueologia i la fotònica.

En aquests moments, la Secretaria i TASCA es troben desenvolupant una nova activitat al voltant de l’aqüicultura i la protecció de les espècies. Esperem poder presentar-vos-la ben aviat!