29 d’octubre de 2014.

El programa educatiu ‘Viu la recerca amb la Laura i en Joan’ presenta aquest curs una nova activitat dedicada a l’Aqüicultura: La maleta pedagògica de la ‘Laura i en Joan i l’amenaça de l’espècie perduda’.

La maleta, que està dirigida a alumnes de 4t i 5è de primària, pretén donar a conèixer l’impacte ambiental i la sobreexplotació en una espècie concreta, el mero, amb l’objectiu que l’alumnat prengui consciència de l’impacte de l’acció humana en la natura. Per aconseguir aquest objectiu la maleta consta de dos jocs educatius, ‘El Joc d’habilitat’ i el ‘Joc de cartes’ de la Laura i en Joan i l’amenaça de l’espècie perduda. El passat 26 de setembre l’activitat es va estrenar amb èxit a l’Escola Torrent d’En Melis, i des d’aleshores fins al proper més de desembre es durà a terme en vuit centres educatius.

 

maleta_pedagogica_la_laura_i_en_joan_tasca_projectes_educacio

 

A diferència de la resta d’activitats d’aquest programa, aquesta no es realitza amb una dinamització presencial, i seran els centres educatiu els que disposaran de la maleta pedagògica durant quinze dies. Paral·lelament però, des del programa de ‘Viu la recerca amb la Laura i en Joan’ es continuen realitzant activitats a les escoles de forma presencial per promoure altres vocacions científiques. Així, des del proper 14 fins al 27 de novembre es realitzaran les activitats dedicades a Lingüística, Nanotecnologia, Fotònica i Arqueologia, on es preveu que hi participin al voltant de 350 alumnes.

Aquest és un programa impulsat per la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, que compta amb la col·laboració i la gestió pedagògica de TASCA. Podeu trobar més informació sobre el programa, consultar els 20 contes de la col·lecció de la Laura i en Joan o descarregar alguns dels materials educatius a:

http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/recerca/programes_actuacions/divulgacio/ciencia_escoles/recerca_escoles/guies/index.html