25 de juliol de 2014.

TASCA s’ha adherit aquest mes de juliol al ‘Pacte del Temps‘, iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona. El Pacte del Temps és un acord signat per entitats, associacions, organitzacions i empreses que treballen per construir conjuntament una ciutat que promogui la qualitat de vida i la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, a través de la millor gestió del temps.

Des de TASCA, compartim els objectius que promou el “Pacte del Temps”:

  1. Adaptar els horaris i usos dels equipaments i serveis a les necessitats de les persones.
  2. Dissenyar l’espai urbà i planificar la mobilitat prioritzant la millora del benestar quotidià.
  3. Proporcionar informació d’una manera accessible i potenciar l’administració electrònica.
  4. Treballar conjuntament amb les empreses i entitats de la ciutat per fer compatible el temps de treball amb el temps de la vida quotidiana.
  5. Sensibilitzar sobre la necessitat de conciliar els temps per tal de millorar la qualitat de vida i la sostenibilitat.

TASCA està compromesa amb aquests principis i hi contribueix a través d’accions i mesures que milloren la gestió i conciliació de temps socials. A TASCA, sabem que passar més hores a la feina no és igual a treballar més. De fet, algú que no sap valorar el seu temps (que pot dedicar a la família, a formació personal, etc.) difícilment es pot considerar en positiu dins l’empresa. Per això, des de fa més de 15 anys, hem implementat criteris de productivitat i de gestió del temps que faciliten, dins l’estructura del projecte o servei que s’atén, la conciliació i l’organització del temps dels nostres equips. Algunes d’aquestes mesures són:

  • Banc d’hores
  • Horari variable segons volum de feina
  • Flexibilitat a l’entrada i sortida de la feina (en bona part dels equips de coordinació ens és possible aplicar-ho, en els serveis que impliquen atenció directe al públic ens regim per un horari fix)
  • Gestió del temps de treball per part de cada treballador/a (en tots els casos, cada persona de l’equip gestiona el seu temps de treball de cara a uns objectius i/o responsabilitats establertes)
  • Segons jornades i perfils de treball tenim opcions de jornada comprimida i jornada intensiva en moments puntuals.

Des de TASCA, estem contents de sumar-nos a la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per al Pacte del Temps i posar el nostra granet (al rellotge) de sorra per a prendre consciència del temps com a una eina per a millorar la qualitat de vida i l’equilibri de la vida personal, familiar i laboral.