26 de febrer de 2014.

Pintor, escriptor, col·lecccionista, periodista i dramaturg, Santiago Rusiñol fou un artista polifacètic, polièdric i incansable, a més d’un dels líders del modernisme a casa nostra. FragMenTs, el cabaret escènic del Centre Cívic Parc – Sandaru, ha volgut retre-li homenatge, inspirant-se en la seva figura, el fascinant món que el va envoltar i el seu ampli llegat cultural.

fragments_cc_parc_sandaru_tasca_projectes_cultura

En la seva 15a edició, el cabaret, que s’ha celebrat en dos dies consecutius, 21 i 22 de febrer, ha apostat per posar la direcció artística de l’espectacle a mans d’una companyia jove i emergent. Claudio Barni i Martí Verdú, membres de Momos Teatro i residents al centre, han estat els encarregats de guiar els espectadors a través de les diferents etapes que van marcar la vida i l’obra de Rusiñol, que han estat reflectides en les aportacions dels diferents artistes participants. En aquest sentit, el llenguatge dels moviments de Handmade Dance ha evocat elements clau en la trajectòria del personatge: la indústria tèxtil familiar, la bohèmia que va abraçar com a artista i la natura, element sempre present en la seva obra. Per la seva banda, les acrobàcies i els equilibris impossibles de Duo LTM ha deixat els espectadors bocabadats, mentre que la màgia de Marc Bonaventura els ha retornat la innocència dels infants. Des de València, Decopivolta han utilitzat el joc, el contact i el mim per crear moments hipnòtics, fascinants i d’un intens regust a absenta.

Amb la complicitat d’un públic que va omplir l’aforament de la sala tots dos dies, FragMenTs va oferir un espectacle farcit de moments sorprenents. De Santiago Rusiñol diuen que venia duros a quatre pessetes. La 15a edició del cabaret va aconseguir un resultat a l’alçada de Rusiñol: provocador, esbojarrat i sorneguer, però màgic, elegant i bohemi al mateix temps.