24 de novembre de 2014.

La mobilitat segura és un element bàsic per a mantenir la qualitat de vida de la gent gran i perquè aquesta pugui envellir activament. Conscients d’aquest fet, el Servei Català de Trànsit en col·laboració amb la Fundació la Caixa ha impulsat el projecte De Gran Recorregut, que TASCA ha implementat a diferents centres de gent gran del territori català.

De Gran Recorregut té com a objectiu fomentar una mobilitat sense riscos per la salut entre la gent gran, d’acord amb els diferents rols existents en l’àmbit del trànsit: vianant, passatger i/o conductor.

A TASCA ens hem encarregat de dissenyar i definir els continguts de la campanya, d’editar, dissenyar i produir els materials i, des de la seva posada en marxa el passat 17 de novembre, de gestionar, implementar i avaluar l’activitat.

transit1

I per què a la gent gran?

Els rols que cadascun de nosaltres tenim en el camp de la mobilitat, els nostres hàbits, la valoració de les pròpies capacitats o el nostre entorn es modifiquen amb els anys, i la gent gran no està exempta d’accidentabilitat. De fet, durant l’any 2014, el 25% dels morts a Catalunya en accident de trànsit han estat persones majors de 65 anys.

De Gran Recorregut fomenta una major consciència social de la problemàtica dels accidents de trànsit i de la necessitat d’intervenir-hi per a disminuir-ne els efectes i reduir el nombre de morts i lesionats en accident de trànsit a Catalunya.

El taller treballa per l’adquisició d’uns hàbits, estratègies i actituds que ajuden a identificar els perills de la mobilitat, a reaccionar anticipadament als riscos, a adaptar els hàbits, a gestionar la influència que exercim en relació als altres i a evitar acomodar-nos al risc.