28 de febrer de 2014.

Ahir dijous 27 de febrer, TASCA va participar en un dinar-trobada entre les empreses del sector cultural i Jaume Ciurana, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, dins del cicle ‘Dinars (de cultura) de proximitat’.

Els dinars, impulsats per l’ACELLEC (Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura), esdevenen un punt de trobada amb persones rellevants de l’administració pública per tal de conversar i presentar el sector empresarial de la cultura de proximitat, i per exposar els seus reptes de futur i les dificultats què habitualment enfronta.

dinar_cultura_proximitat_acellec_jaume_ciurana_tasca_projectes_cultura

En aquesta ocasió, el dinar ha permès a quinze empresaris del sector cultural posar sobre la taula qüestions com la tendència creixent a no valorar suficientment els criteris tècnics i de qualitat davant dels criteris purament econòmics a l’hora de fer les adjudicacions en els concursos públics. Els serveis culturals de proximitat són indestriables de l’acció social i comunitària i, per tant, la qualitat en l’atenció a les persones és un ingredient imprescindible de les metodologies de treball.

El mes de setembre passat va tenir lloc el primer dinar, que va comptar amb el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, com a convidat. El Conseller es va comprometre a establir un canal estable d’interlocució amb el sector, a facilitar i donar suport a recerques i estudis per dimensionar el seu impacte econòmic i a treballar plegats per garantir la qualitat en la prestació dels serveis culturals adreçats a la ciutadania.