24 de novembre de 2014.

Coincidint amb la celebració del Dia de la Diversitat, el passat 10 i 11 de novembre l’Espai Jove La Fontana de Barcelona va acollir més de 1.400 joves estudiants d’entre 12 i 18 anys que van participar en activitats de foment, sensibilització i educació dels drets humans.

L’activitat l’organitzava la Regidoria de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb l’Institut Municipal d’Educació i amb el suport de l’Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA). A més, va comptar amb la participació de diverses entitats de la ciutat de Barcelona dedicades a la defensa dels drets humans.

diadiversitat

TASCA ha dissenyat, en col·laboració amb Airun i les entitats participants, els jocs, dinàmiques i tallers que es van dur a terme en el transcurs de la jornada. Es tracta d’un conjunt de propostes lúdiques i pedagògiques pensades per conèixer amb més profunditat els drets fonamentals vinculats al Dia de la Diversitat.

Per altra banda, tots els centres educatius participants han realitzat una activitat prèvia i una de posterior a la celebració de la jornada a l’Espai Jove La Fontana. De fet, després del Dia de la Diversitat, i a partir de l’experiència viscuda, els alumnes tenen ara el repte de concretar diferents accions que els comprometin en el seu dia a dia en la preservació dels drets fonamentals.