30 d’octubre de 2014.

El Centre Cívic Besòs organitza la dotzena edició del cicle de flamenc (In)fusión flamenca, un projecte que combina la formació, el foment a la creació i la difusió cultural del flamenc amb una programació d’activitats que des del 7 al 28 de novembre omplirà l’equipament d’actuacions, tallers formatius, tertúlies, xerrades i exposicions.

Entre les novetats de l’edició d’enguany destaquen les actuacions de Tomàs Lorenzo Sextet i de César Moreno Group & Maria José González, a més de propostes cultivades al propi centre cívic com ara ‘Ponderarte’, un espectacle de dansa i música produït a l’equipament des d’inicis d’any, ‘La Llorona’, projecte guanyador de la convocatòria (in)fusiona’t 2014, o ‘SenZa TemPo’, una trobada entre la poesia, la dansa, la música i el teatre que forma part de les residències de creació establerta de l’equipament.

Les activitats ‘Petita (in)fusión’ i ‘Novel·les sonores’ aportaran formats innovadors per aproximar-se al flamenc. D’una banda amb un taller/ espectacle teatral amb metodologia participativa i, de l’altra, amb una combinació de literatura i música al voltant de la novel·la ‘Cuando canto, la boca me sabe a sangre’, de Javier López González.

La formació també tindrà un paper rellevant en el cicle, amb un taller especialitzat d’acompanyament al ball a càrrec de Costi el Chato, destacat mestre ballador barceloní integrant del ‘tablao’ de Carmen Amaya, així com amb les diferents sessions de ‘Classes con fino’, on s’impartiran tallers de dansa, cant, guitarra i caixa, totes elles disciplines que formen part de la programació estable de cursos de l’equipament. D’altra banda, el vincle entre dona i flamenc i la recuperació de la figura de ‘La Chana’ centraran diferents xerrades i tertúlies repartides durant tot el cicle, que donarà el tret de sortida el divendres 7 de novembre a les 20.30 h amb la inauguració de l’exposició ‘DonDelDuende’, una col·lecció de fotografies d’Alberto Vega on es mostra l’essència més pura del flamenc.

Novembre és sinònim de flamenc al Besòs, i un any més el Centre Cívic Besòs aposta per una aproximació des de diferents manifestacions artístiques i ofereixen una programació àmplia i diversa, adreçada al mateix temps a públics especialitzats i novells.

Més informació a infusionflamenca.cat

infusion-flamenca-tasca-projectes-cultura